quilet

Haargroei na bestraling hoofd


Praat met uw omgeving over wat u nu bezighoudt. Ook bij kankerpatiëntenorganisaties kunt u terecht voor een gesprek. Medepatiënten bieden een luisterend oor en kunnen informatie geven vanuit de ervaring die zij zelf hebben met de ziekte en het omgaan daarmee. Als de problemen u eventueel boven het hoofd zouden groeien is ook dat niet abnormaal! Zeg dit dan ook tegen uw radiotherapeut. Hij kan immers ook voor deze problemen professionele hulp aanbieden. Schaam u nergens voor.

goed concentreren. Veel dingen die eerst zo belangrijk waren in uw leven, zijn of lijken dat nu ineens niet meer. De vraag is wat je aan dit soort klachten kunt doen. Denk vooral niet dat u de enige bent die zo op deze ziekte reageert. Het zijn heel normale menselijke reacties! Neem de tijd om rustig na te denken.

Een plek kan van twee of zelfs meer kanten worden bestraald. Zo wordt bijvoorbeeld een tumor in de long zowel van voren als van achteren bestraald. Dan kan zowel van voren als van achteren de huid rood worden. We zullen nu, om u een indruk te geven, ingaan op enkele bijwerkingen die radiotherapie kan hebben. Het is echter niet mogelijk om heel gedetailleerd op de bijwerkingen en hun eventuele behandeling in te gaan. Uw radiotherapeut en de laboranten zullen u uitgebreid informeren over de gang van zaken en de te verwachten bijwerkingen. Vraag ook naar de folders over dit onderwerp. Verwerkingsproblemen, naast de mogelijke (lichamelijke) bijwerkingen van de bestraling spelen maken ook allerlei kerastase (psychische) verwerkingsproblemen van de ziekte kanker een belangrijke rol. Het is immers niet niks om zomaar kanker te krijgen. Dat heeft invloed op uzelf, maar ook op uw omgeving.

Bijwerkingen van de bestraling, hersentumor


Direct naar diagnose: Acne vulgarisadhdallergie bij kinderenAlles over anno nuChronische pijncopddementiedementie doet ook pijnDepressiedepressie en somberheidDepressief en nudiabetesDiabetes en nudiabetes type 1Diabetes type en vaatproblemenHoge en chemotherapiekanker en chirurgiekanker en doelmedicijnenKanker en hormonale therapiekanker en palliatieve zorgKanker en depressief en nuManisch-depressieve stoornisMénière multiple en nuPersoonlijkheidsstoornis. Maar bij de bestraling zullen onvermijdelijk gezonde cellen ook schade oplopen en in aantal verminderen. Na de bestraling treedt meestal volledig herstel. De bijwerkingen die vrij snel leuke na het begin van een bestraling optreden, betreffen snel delende gezonde cellen. Die snel delende gezonde cellen komen voor in die delen van het lichaam waar iets langs kan schuren (de huid, de slijmvliezen in mond, keel, slokdarm, darm etc.). Als deze cellen niet tijdig worden aangevuld omdat er eerste door de bestraling te veel cellen verloren zijn gegaan, kunt u bijwerkingen ervaren. Wat de bijwerkingen zijn, hangt sterk af van de plek die bestraald wordt. Want behalve het algemene verschijnsel vermoeidheid, kunt u alleen klachten krijgen van de plek die bestraald wordt.

Curatieve bestraling voor hoofd -halstumoren zonder xerostomie request pdf


De reactie van de huid in het bestraalde gebied begint meestal twee tot vier weken na de eerste bestraling. Uw huid wordt op de plaats van bestralen rood. Daarna wordt die donkerder door extra pigmentatie. Een enkele keer ontstaan blaren. Op die plaatsen gaat de huid meestal open. De huidreacties zijn het sterkst in huidplooien (oksels of liezen) en operatielittekens (ook oude littekens). Binnen vier tot zes weken na afloop van de bestraling is de huid meestal weer gen ezen. Op plekken waar een wondje heeft gezeten, kan de huid iets donkerder blijven. U mag zelf niets op uw huid in het bestraalde gebied smeren, zonder overleg met uw radiotherapeut.

Probeer deze dan een plaats te geven. Neem extra rust en ga niet of korter dan anders naar een verjaardag. Leg het mensen in uw omgeving en op uw werk gewoon uit. Ze zullen er begrip voor hebben. De vermoeidheid kan vaak tot enkele weken na de bestraling, maar soms ook langer, aanhouden. Haaruitval, haaruitval treedt alleen op als de stralenbundels een plaats treffen waar haargroei. Het is afhankelijk van de totale dosis die u op die behaarde plek krijgt of u haaruitval zult krijgen.

Als u een hoge stralingsdosis krijgt, komt het haar niet meer terug. In de andere gevallen begint de haargroei ongeveer 3-6 maanden na de laatste bestraling. U zult pas twee tot drie weken na aanvang van de bestraling last krijgen van haaruitval. Als uw hoofdhuid wordt bestraald en u graag een pruik (of haarstukje) zou willen hebben, is het raadzaam die al aan het begin van de behandeling te bestellen. De kapper die de pruik maakt, kan dan uw eigen haar nog zien. Voor een deel ontlasting hiervan worden de kosten vergoed; vraag uw radiotherapeut om een medische verklaring voor uw verzekering.

Voorlichtingsfilm over bestraling van het hoofd -halsgebied


Zeg dit dan ook tegen uw radiotherapeut. Hij kan immers ook voor deze problemen professionele hulp aanbieden. Schaam u nergens voor. De hulpverleners zijn er voor. Vermoeidheid, hoe ontstaat vermoeidheid?

Niet alleen het heen-en-weer reizen naar het ziekenhuis en de spanning rondom de ziekte, maar ook de behandeling zelf kost extra energie. De gezonde cellen moeten immers nieuwe bouwstoffen voor herstel maken en de dode kankercellen moeten worden opgeruimd. Voor het herstel zijn goede voeding, voldoende drinken, en voldoende zuurstof van belang. Soms veroorzaakt bloedarmoede een te lage zuurstofaanvoer. Behandeling is goed mogelijk met ijzer, foliumzuur, epoëtine-alfa of een bloedtransfusie. Met vragen over voeding kunt u ook altijd terecht bij de diëtiste van de afdeling. Soms lijkt uw vermoeidheid niet over te gaan.

Haartransplantatie - haarkliniek - kaalheid

Veel dingen die eerst zo belangrijk waren in uw leven, zijn of lijken dat singapore nu ineens niet meer. De vraag is wat je aan dit soort klachten kunt doen. Denk vooral niet dat u de enige bent die zo op deze ziekte reageert. Het zijn heel normale menselijke reacties! Neem de tijd om rustig na te denken. Praat met uw omgeving over wat u nu bezighoudt. Ook bij kankerpatiëntenorganisaties kunt u terecht voor een gesprek. Medepatiënten bieden een luisterend oor en kunnen informatie geven vanuit de ervaring die zij zelf hebben januari met de ziekte en het omgaan daarmee. Als de problemen u eventueel boven het hoofd zouden groeien is ook dat niet abnormaal!

Osobní deníky riji, část 1 : leva-net

Het is immers niet niks om zomaar kanker te krijgen. Dat heeft ongewenst invloed op uzelf, maar ook op uw omgeving. Allerlei vragen spelen door uw hoofd. Krijg ik veel pijn? U bent soms kwaad, soms bedroefd. U vraagt u af: waarom ik? Het slapen gaat slechter door het piekeren. U bent snel afgeleid en u kunt u niet meer zo goed concentreren.

Een plek kan van twee of zelfs meer kanten worden bestraald. Zo wordt bijvoorbeeld een tumor in de long zowel cream van voren als van achteren bestraald. Dan kan zowel van voren als van achteren de huid rood worden. We zullen nu, om u een indruk te geven, ingaan op enkele bijwerkingen die radiotherapie kan hebben. Het is echter niet mogelijk om heel gedetailleerd op de bijwerkingen en hun eventuele behandeling in te gaan. Uw radiotherapeut en de laboranten zullen u uitgebreid informeren over de gang van zaken en de te verwachten bijwerkingen. Vraag ook naar de folders over dit onderwerp. Verwerkingsproblemen, naast de mogelijke (lichamelijke) bijwerkingen van de bestraling spelen ook allerlei (psychische) verwerkingsproblemen van de ziekte kanker een belangrijke rol.

Kaalheid en haarverlies bij vrouwen - waarom je haar dunner wordt

Direct naar diagnose: Acne vulgarisadhdallergie bij kinderenAlles over anno nuChronische pijncopddementiedementie doet ook pijnDepressiedepressie en doen somberheidDepressief en nudiabetesDiabetes en nudiabetes type 1Diabetes type en vaatproblemenHoge en chemotherapiekanker en chirurgiekanker en doelmedicijnenKanker en hormonale therapiekanker en palliatieve zorgKanker en depressief en nuManisch-depressieve stoornisMénière multiple en nuPersoonlijkheidsstoornis. Maar bij de bestraling zullen onvermijdelijk gezonde cellen ook schade oplopen en in aantal verminderen. Na de bestraling treedt meestal volledig herstel. De bijwerkingen die vrij snel na het begin van een bestraling optreden, betreffen snel delende gezonde cellen. Die snel delende gezonde cellen komen voor in die delen van het lichaam waar iets langs kan schuren (de huid, de slijmvliezen in mond, keel, slokdarm, darm etc.). Als deze cellen niet tijdig worden aangevuld omdat er door de bestraling te veel cellen verloren zijn gegaan, kunt u bijwerkingen ervaren. Wat de bijwerkingen zijn, hangt sterk af van de plek die bestraald wordt. Want behalve het algemene verschijnsel vermoeidheid, kunt u alleen klachten krijgen van de plek die bestraald wordt.

Haargroei na bestraling hoofd
Rated 4/5 based on 842 reviews